Ajankohtaista

 

7.3.2017

 

Australianpaimenkoirat ry lähettää joukkueen Rallytokon Suomenmestaruus-kilpailuihin Seinäjoelle 19.8.2017.
 
Ilmoita halukkuutesi osallistua SM-kilpailuihin Australianpaimenkoirat ry:n joukkueessa viim. 21.6. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokas- tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Lisäksi yksi varakoira alokas- tai avoimeen luokkaan ja yksi varakoira voittaja- tai mestariluokkaan. Yksi ohjaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa mutta voi ohjata samassa joukkueessa useampaa koiraa.
Yhdistys maksaa osallistumismaksut.
 
Ilmoittaudu mahdollisimman pian, viimeistään siis 21.6, Anne Huhtanen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kerro viestissäsi omat ja koirasi tiedot sekä luokka, jossa kilpailisit. Huomioi osallistumiskriteerit, jotka löytyy täältä: https://lagu.fi/rtsm17/kilpailijoille/osallistumisoikeus/
 
 

 

5.3.2017

 

Australianpaimenkoirat ry järjestää mejä-leirin 3.-4.6. Maaningalla Pohjois-Savossa. Mejä tarkoittaa metsästyskoirien jäljestyskoetta ja siinä jälki tehdään maastoon veristä sientä raahaten. Mejä on avoin kaikille roduille. Mejä-kokeen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä.  Lue lisää mejästä: http://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/jaljestamiskokeet/metsastyskoirien-jaljestamiskoe-meja

 

Kouluttajana toimii Itä-Suomen mäyräkoirat ry:n mejä-toimikunnan jäsen ja aktiivinen mejä-harrastaja Riikka Kärnä. Paikkana on Maaningan ja Siilinjärven rajalla oleva Haukkumaja: https://www.kpsh.net/harjoittelupaikat/haukkumaja/

 

Mukaan leirille mahtuu 10 koiraa. Osallistumismaksu on yhdistyksen jäsenelle 55 € ja ei-jäsenelle 70 €. Hintaan kuuluu koulutus, majoitus ja aamupala. Lounas ei kuulu hintaan eli omat eväät mukaan. Jos haluat toimia leirillä kokkina, saat osallistua leirille maksutta. Tällöin halukkaiden ruokakustannukset tulevat osallistumismaksun päälle. Paikalle voi tulla myös kuunteluoppilaaksi: jäsen 10 €/viikonloppu ja ei-jäsen 20 €/viikonloppu. Huom! Kuunteluoppilaiden maastoon pääseminen ei varmaa (johtuu montako ilmoittautuu).

 

Ilmoittautuminen: jaana.k.mahonen(at)gmail.com. Yhdistyksen jäsenet etusijalla 31.3. asti. Laita ilmoittautumisen otsikoksi [Mejä-leiri]. Kerro ilmoittautumisessa oma nimi ja yhteystiedot, oletko jäsen, ja koiran ikä, nenätyöskentely- ja jäljestyskokemus, onko teillä aiempaa kokemusta mejästä ja onko koira paukkuarka (paikan päällä ammutaan mahdollisesti starttipistoolilla).

 


 

1.3.2017

 

Yhdistyksen IT-toimikuntaan (kotisivujen päivitystä) haetaan osaajia tai tulevia osaajia. Liity mukaan, ole yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin kerromme lisää!

 


28.2.2017

 

TOKON SM-JOUKKUEELLA TARVE KAHDELLE ALEMMAN LUOKAN KOIRAKOLLE
 
Tottelevaisuuden suomenmestaruuskilpailut järjestetään Vantaalla 27.–28.5. Australianpaimenkoirat ry lähettää joukkueen SM-kilpailuihin.
Ilmoita halukkuutesi osallistua SM-kilpailuihin Australianpaimenkoirat ry:n joukkueessa viim. 10.4. Joukkueeseen tarvitaan vähintään 1 kpl ALO, 1 kpl AVO ja 1 kpl VOI tai EVL koirakkoa. Joukkueen maksimi koko on 2 kpl ALO, 2 kpl AVO ja 2 kpl VOI tai EVL-koirakkkoa.
Yhdistys maksaa osallistumismaksut.
 
Ilmoittaudu mahdollisimman pian Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kerro viestissäsi omat ja koirasi tiedot ja luokka, jossa kilpailisit. Huomioi osallistumiskriteerit!
Osallistumiskriteerit ja tietoa kisoista löytyy www.tokosm2017.net ja https://www.facebook.com/events/1067210633407198/
 

13.2.2017

 

Vuosikokous-kutsu 2017

 

Rotujärjestöksi pääsyn vähimmäisvaatimukset ja ohjesääntö

Rotua harrastavaksi yhdistykseksi pääsyn vähimmäisvaatimukset ja ohjesääntö

 


2.1.2017

Osallistu Vuoden koira 2016 -kisaan


Kilpailun säännöt ja pistelaskutaulukko löytyvät Dokumentit-sivulta.


Täytä koirasi/koiriesi pisteet exel-pistelaskutaulukkoon ja lähetä tiedosto 31.1.2017 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Huomioithan nämä:

* Pistelaskukausi on 1.1.–31.12.2016

* Vuoden Koirien omistajia on perinteisesti haastateltu AussieUutisten ensimmäiseen numeroon. Varaudu tähän hakemusta lähettäessäsi.

* Koiran omistajan tulee olla yhdistyksen jäsen

* Luethan huolellisesti osallistumasi Vuoden Koira -kisan säännöt ja pistelaskuohjeet.

 


2.1.2017

Vuosikokouksesta


Yhdistyksen vuosikokous järjestetään 19.3.2017 Klaukkalassa, Kennelliiton tiloissa. Kokouskutsu julkaistaan tammikuussa ilmestyvässä AussieUutiset-lehdessä, jonka deadline on 8.1.2017.


Jos haluat tehdä vuosikokoukseen esityksen, josta tehdään päätös em.kokouksessa, lähetä esitys os. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tuohon 8.1. mennessä.

 


21.12.2016

AussieUutisten seuraava numero ilmestyy tammikuussa. Lehden dead line on 8.1.2017.

 

Lehteen toivotaan juttuja ja kuvia jäsenistöltä! Yhteydenotot sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


 

21.12.2016

Kaksin aina kaunihimpi -valokuvakisa


Ota kuva sinusta ja aussiestasi, ja llsää se yhdistyksen fb-sivuilla olevaan julkaisuun niin osallistut kisaan! Kisan voittaa pari, joka näyttää eniten toisiltaan. Äänestäminen tapahtuu tykkäämällä kuvasta. Tykätä saa niin monesta kuvasta kuin sielu sietää.


Kisa on tämän vuoden jatkeena Australianpaimenkoirat ry:n Vuoden koira -kisaan, niin myös muut kuin harrastustykit pääsevät loistamaan. Kisa päättyy 31.1.2017 klo 12. Jos tilanne päättyy tasatilanteeseen, valitsee arvovaltainen raati voittajan.

 


 

7.10.2016

Pentuvälityksessa muutoksia.

 7.10.2016

Kauppa toimii jälleen normaalisti! ALE jatkuu vuoden loppuun!

 5.7.2016

Kaupassa kesä-ale!!!!! 

 


 

20.6.2016

Aussie Open peruttu


Valitettavasti Aussie Open on peruttu tämän vuoden osalta, johtuen puhtaasti järjestelyteknistä asioista.
Vuonna 2017 Erikoisnäyttely järjestetään normaalisti, tuomarina Gail Garamalegos.

 


 

20.6.2016

AussieUutiset 2/16 viivästyy


Jäsenlehti AussieUutisten seuraavan numeron saapuminen viivästyy, lehti ilmestyy vasta elokuussa.

 


 

25.4.2016

Kiinnostaako jalostustoimikunta ja/tai JTO?


Yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä toimivaa jalostustoimikuntaa. Sen kokoaminen on rotua ja yhdistystoimintaa koskien erittäin tärkeää. Jos olet tästä rodusta, koirankasvatuksesta ja -jalostuksesta tietävä ja kiinnostunut henkilö, osaat toimia yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja kantaa vastuuta, tule muodostamaan toimikuntaa! Ole yst.yhteydessä hallitukseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro itsestäsi ja valmiuksistasi.


Lisäksi rotumme JTO:n päivitys on tullut ajankohtaiseksi, apua otetaan ilolla vastaan! Laita tätäkin koskien viestiä hallitukselle, mikäli olet joko vanha kettu JTO:n teossa tai osaat sujuvasti muutoin kerätä infoa ja tuottaa sitä kootusti. Hallitus tulee todennäköisimmin perustamaan JTO-toimikunnan, jonka sisällä tehtäviä jaetaan sekä niiden tekemiseen ohjataan.

 


 

25.4.2016


Rokotustodistustentarkastajia tarvitaan pk-tapahtumaan


Kaikki yhdistyksemme jäsenet ja muut harrastajat! Australianpaimenkoirat ry on jälleen mukana Palveluskoiraliiton PK-tapahtumassa, meidän vastuualueenamme on perinteisesti ollut rokotustodistusten tarkastus ja niin tänäkin vuonna. Tapahtuma järjestetään 5.5.2016 Helsingissä Tuomarinkartanon koiratoimintakeskuksella: http://www.koiranayttely.org/hki-pk-tapahtuma.html


Tarvitsemme 6-8 henkilöä talkoisiin, joista yhdistykselle, eli yhteiseen kassaamme tapahtumien järjestämiseksi, maksetaan muutaman sadan euron korvaus. Jokainen talkoolainen saa kahvi-&pullalippuja kanttiiniin sekä lämpimän ruoan paikan päällä. "Työpäivä" kestää klo 08-13, tehtävänä siis näyttelyyn tulevien koirien rokotusten tarkastus. Paikalla on eläinlääkäri, joka kantaa kokonaisvastuun, mutta todistukset ennen sisäänpääsyä tarkastamme me.


Talkooporukka on vielä kasaamatta, joten ilmoittaudu pikaisesti pj:lle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Meillä on ollut joka vuosi mukavaa ja on aina kiva tutstua uusiin harrastajiin. Hyppää kyytiin ja ilmoittaudu!

 


 

14.4.2016


Muista maksaa jäsenmaksusi


Australianpaimenkoirat ry:n jäsenmaksun eräpäivä on 17.4.2016.

Maksetaan tilille FI57 5047 0720 0414 78

Viestikenttään jäsenen nimi ja osoite


Jäsenmaksut pysyivät samana viime vuodesta:

Vuosijäsen 30 euroa, liittymismaksu 6 euroa.

Nuorisojäsen 10 euroa, liittymismaksu 6 euroa.

Perhejäsenyys 6 euroa.

 


 

1.3.2016
Vuosikokouksen kuulumisia


Australianpaimenkoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous on jälleen pidetty sunnuntaina 28.2.2016 Kuopiossa ja uusi hallitus on muodostettu. Paikan päällä käytiin keskustelua yhdistyksen tilasta, Pevisa-sääntömuutosehdotuksesta (säilyy ennallaan) ja käytiin läpi toimintaa viime vuoden osalta ja suunnitelmia tulevaan. Paikalla oli jo vakiintunut määrä jäseniä, n. 15 henkeä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Riitta Ahonen.


Yhdistys palkitsi ansioituneita ja työteliäitä jäseniään kunniamerkein; kultaisella kunniamerkillä edellisen puheenjohtajan Satu Leinosen sekä pronssisilla merkeillä Mari Morkon, Paula Toivolan, Marianne Punkin, Sanna Niirasen sekä Hanna-Mari Laitalan. Lämpimät onnittelut vielä kerran!


Hallitus uudelle kaudelle muodostui seuraavasti:


Puheenjohtaja Satu Tuomi-Storm
Varapuheenjohtaja Satu Leinonen,varsinainen jäsen
Sihteeri Sanna Niiranen, varsinainen jäsen
Rahastonhoitaja Mari Karpow, varsinainen jäsen
Maarit Kandelberg-Harakka, varsinainen jäsen
Jaana Mähönen, varsinainen jäsen
Marianne Punkki, varsinainen jäsen
Jenni Fröman, varajäsen
Maija Vartiainen, varajäsen

 


 

11.2.2016

Vuoden koirat 2015


Vuoden rally-tokokoira

FI AVA & AVA-H & MVA BH JK3 HK1 EK1 TK2 RTK4 Pyrzillac's Ax-on-man
& Anne Huhtanen


Vuoden rally-tokotulokas

BH RTK2 Wirneen Jokumuumuka
& Piritta Simonen


Vuoden agilitykoira

FI AVA EE AVA TK3 BH VK1 All About Me Diandra RV-E JV-E GV-N
& Sari Kariluoto


Vuoden tokokoira

FI TVA Snowhite Cowboys Lazzi
& Krisse Laaksonen


Vuoden tokotulokas

BH Särkivaaran Älä Lyö Yli Nyt
& Jenni Suomalainen


Vuoden pk-koira

FI KVA JK3 HK3 EK1 TK2 BH Of Gurrent Extreme Evita
& Mari Karpow


Vuoden pk-tulokas & Vuoden hakukoira

FI TVA HK3 BH Attic Angel's Capoeira Warrior
& Jenni Suomalainen


Vuoden näyttelykoira

EE MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA NOJV-14 HeJW-14 LTJV-15 HeW-15 Seventy Seven Blow Your Mind
& Saara Hovi


Vuoden paimenkoira

BH PAIM-E Justus Rio Bravo OTDsd STDc
& Merja Tiainen


Vuoden kasvattaja

Glenhouse’s
Maarit Kandelberg-Harakka & Jouni Harakka


Onnittelut kaikille voittajille!

 

Tulokset kokonaisuudessaan

 

 


 

31.12.2015


Vuosikokous 28.2.2016


Australianpaimenkoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 28.2. klo 12.00 Kuopio, Musti&Mirri areena, Väliköntie 4, 70700 Kuopio.


Vuosikokouskutsu


Tervetuloa ennen vuosikokousta klo 9:30-11:30 rally-tokoilemaan lämpimään Hukka-Halliin!

Kaikki jäsenet koirakon kokemukseen katsomatta ovat tervetulleita rallattelemaan! Vuosikokokoukseen osallistujat voivat osallistua koulutukseen ilmaiseksi. Muille koulutus maksaa 20e.


Ennakkoilmoittautumiset ja toiveet 19.2.16 mennessä Maija Vartiaiselle, myrsky_maija(a)yahoo.com

 


 

2.12.2015


Vuoden Koira 2015 -kilpailu käynnissä - mukaan lisätty myös rally-toko!


Australianpaimenkoirat ry:n Vuoden Koira -säännöt on päivitetty! Löydät ne täältä.


Täytä koirasi/koiriesi pisteet excel-pistelaskutaulukkoon ja lähetä tiedosto 31.1.2016 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Huomioithan nämä:

*Pistelaskukausi on 1.1.–31.12.2015

*Mukaan on lisätty uutena Vuoden Rally-toko-koira, Vuoden Toko-koiran ja Paimenkoiran pisteitä on päivitetty, muut säännöt ovat samat. Vuoden kasvattajan pistelasku on lisätty excel-tiedostoon

*Vuoden Koirien omistajia on perinteisesti haastateltu AussieUutisten ensimmäiseen numeroon. Varaudu tähän hakemusta lähettäessäsi.

*Koiran omistajan tulee olla yhdistyksen jäsen

*Luethan huolellisesti osallistumasi Vuoden Koira -kisan säännöt ja pistelaskuohjeet

 

 


 

 

17.11.2015

 

Australianpaimenkoirille oma selkätutkimus


Helsingin yliopiston Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto suorittaa selkätutkimusta australianpaimenkoirien häntien pituuden vaikutuksesta koiran liikkeisiin ja terveyteen. Kyseessä on maailman ensimmäinen koirien hännän pituuden merkitystä tutkiva tutkimusprojekti.


Koirien liikkeitä analysoivaan tutkimukseen valitaan 15 luonnontöpöä ja 15 pitkähäntäistä, tervettä australianpaimenkoiraa. Tutkimukseen osallistuvien koirien omistajat saavat ensiluokkaista tietoa koiransa liikkeistä ja vartalon hallinnasta sekä samalla antavat SUUREN panoksen rodun terveyden tutkimisen eteen!


Tutkimukseen kaivataan erityisesti töpöhäntäisiä koiria, pitkähantäisiä on tällä hetkellä ilmoittautunut tarpeeksi.


Lue lisää tutkimuksesta täältä.

 

 


 

6.11.2015


Jäsenten palkitsemisohje


Yhdistys on laatinut ohjeen jäsenten palkitsemiseen. Ohjeen löydät dokumenttipankista tai suoraan tästä.


Jäsenistö voi tehdä aloitteen ansiomerkin myötämiseksi henkilölle. Anomukset on toimitettava kirjallisesti hallitukselle (sihteerille) vuoden loppuun mennessä. Ansiomerkit jaetaan vuosikokouksen yhteydessä.

 


 1.10.2015


Jäsen, ilmoita sähköpostiosoitteesi


Australianpaimenkoirat ry kerää jäsenistöltään sähköpostiosoitteita mahdollista helpompaa laskutusta/tiedonantoa varten. Jokainen jäsen voi ilmoittaa tietonsa oheisella kaavakkeella, myös ne, jotka ovat tiedot jo muita reittejä ilmoittaneet. Tällä kaavakkeella on myös yksinkertaista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta. Eli nyt kaipaisimme KAIKKIEN jäsenten päivitystä! Mahdollisimman pian, kiitos.


Kaavake löytyy täältä
 


16.9.2015


Joulutervehdys AussieUutisiin


Vuoden viimeisen AussieUutisten aineiston jättöaika alkaa olla käsillä, tarkempi deadline 01.11. Joten jos haluat joulutervehdyksesi lehteen, pistä piakkoin valmis aineistosi ja kuitti mainoksestasi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mainostilaa on varattu rajoitetusti.


Puolikkaan sivun hinta on edelleen edullinen, 25 euroa ja koko sivu 50 euroa. Takasivu 60 euroa. Takasivun sivutilavaraus on vielä vapaana. Sivutilamme on värillinen.


Maksut Australianpaimenkoirat ry:n tilille, FI5750470720041478 viitenumerolla 20150105.

 


24.5.2015

 

Australianpaimenkoirien rally-tokon SM-joukkueeseen osallistuminen

  
Rally-tokon SM-kisat ovat 4.10.2015 Ylöjärvellä. Ilmoittaudu yhdistyksen rally-tokon SM-joukkueeseen!Ensisijaisesti yksi joukkue, ja jos on enempi tulijoita laitetaan toinen joukkue myös ehdolle.


Ilm. Maijalle myrsky_maija(a)yahoo.com.

Katso ennen ilmoittautumista säännöt, niin tiedät mihin luokkaan ilmoittaudut: http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/rallytoko_sm_jarjestamisohje_1.1.2015-_0.pdf6.5.2015


Osallistu yhdistyksen joukkueeseen agilityn SM-kisoihin


Australianpaimenkoirat ry lähettää joukkueen agilityn SM-kisoihin Ouluun la 13.6. Joukkue koostuu neljästä koirakosta ja yhdestä varakoirakosta. Ilmoittaudu joukkueeseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 22.5. Yhdistys maksaa ilmoittautumismaksun.


Ilmoittautuessasi laita koiran viralliset tiedot, nimesi, lisenssinumerosi sekä nollienne määrän. Muistathan myös varmistaa omalta seuraltasi, että saat edustusoikeuden. Ohjaajan tulee olla Australianpaimenkoirat ry:n jäsen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sanniw(ät)hotmail.com

 


27.4.2015


Muista maksaa jäsenmaksusi!


Jäsenmakun suuruus on sama kuin edellisenä vuonna:


Vuosijäsen 30 euroa, liittymismaksu 6 euroa.
Nuorisojäsen 10 euroa, liittymismaksu 6 euroa.
Perhejäsen 6 euroa.


Yhdistyksen jäsenet ovat saaneet jäsenmaksulomakkeen AussieUutiset-jäsenjulkaisun mukana. Jäsenmaksu maksetaan yhdistyksen tilille FI57 5047 0720 0414 78, viestikenttään jäsenen nimi ja osoite.


Rotuyhdistyksen jäsenyys kannattaa. Jokainen jäsen tukee rotuamme ja tulevana vuonna tämä tulee näkymään useissa vuoden tapahtumissamme ja
jäsenemme saavat rahallista etua tapahtumiin osallistumisissa. Yhdistyksemme toiminta on monipuolista. Yhdistys hoitaa australianpaimenkoira-rodun asioita Suomessa, jakaa tietoa rodusta ja
puolustaa sen oikeuksia, sekä tietysti edistää puhdasrotuisten australianpaimenkoirien jalostusta. Kiitos että ymmärrät että vain
jäsenyyden kautta tuet rotuamme, kiitos että olet jäsenemme!


Lisää jäsenyysasioista: http://www.australianpaimenkoirat.fi/yhdistys/jasenyys

 

 


26.3.2015Tule mukaan toimikuntatyöhön!


Yhdistyksen toimikuntiin kaivataan lisää tekijöitä! Toimikuntatyö on yhdistystoiminnan sydän, jonka kautta voimme tarjota jäsenille aussiemaisia tapahtumia, tietoa ja yhteishenkeä. Kokemattomuus ei haittaa, kunhan sinulta löytyy innostusta, oma-aloitteisuutta ja halua tarttua toimeen. Saat mukavaa tekemistä, kokemuksia ja parhaassa tapauksessa uusia ystäviä!


Jos siis kiinnostaa, laita hakemusta mieluiseen toimikuntaan:

Agilitytoimikunta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
Lehtitoimikunta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
Näyttelytoimikunta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
Paimennustoimikunta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
Pk-toko-toimikunta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

 


24.3.2015Vuosikokous on yksimielisesti hyväksynyt muutoksen australianpaimenkoirien muotovalionarvoon vaadittaviin koe-/testituloksiin.


Jatkossa australianpaimenkoiran tulee Suomen Muotovalion arvon saavuttaakseen suorittaa:

Hyväksytysti suoritettu paimennuksen esikoe (PAIM-E) tai koulutustunnus 1-luokassa palveluskoira- tai pelastuskoira (IPOR) kokeesta tai hyväksytty luonnetesti.
24.3.2015Australianpaimenkoirat ry:n hallitus on päättänyt 3.12.2014 myöntää ansiomerkit seuraaville ansioituneille jäsenilleen:
Kultaisen ansiomerkin saavat: Merja Isonikkilä, Maarit Kandelberg-Harakka, Jorma Kerkkä ja Anne Ojanen.
Hopeisen ansiomerkin saavat: Samuli Juntto, Teija Juntto, Mari Karpow, Satu Leinonen, Minna Saros, Satu Tanner, Taija Tanner ja Satu Tuomi-Storm.


Ansiomerkkien saajat palkittiin yhdistyksen vuosikokouksessa Lahdessa 15.3.2015.
24.3.2015Poikkeuksia AussieUutisten ilmestymiseen 2015


Vuosikokous päätti, että tämän vuoden kaksi viimeisintä lehteä yhdistetään. Tarkoituksena on saada kustannussäästöä poikkeuksellisesti myös lehteen. Lehdet 3 ja 4 yhdistyvät ja ilmestyvät vasta joulukuussa.
 24.3.2015Vuoden koirat 2014


Vuoden kasvattaja
1. Maarit Kandelberg-Harakka ja Jouni Harakka, kennel Glenhouse's -168 p
2. Merja Tiainen, kennel Snowtime's - 74 p
3. Wilhelmiina Virolainen, kennel Patchcoat - 71 p
4. Mira Koskinen, kennel Popotin - 56 p


Vuoden näyttelykoira
1. sija, jaettu
Imperial Whist's Hert Honors Des Terres De Laumeneel EEJV-14 - 163 p, om. Heidi Hietala
FI Mva EE Mva S Mva NordJW13 Moon Shine Blue Unbreak My Heart - 163 p, om. Teija ja Milla Valkama
3. Seventy Seven Blow Your Mind EE JMVA NOJV-14 HeJW-14 -155 p, om. Saara Hovi
4. Glenhouse's Capricorn Pop - 120 p, om. Satu Anttonen
5. Basco Labakan Slovakia LT JMVA LV JMVA - 115 p, om. Saara Hovi


Vuoden agilitykoira
1. FI AVA, FI AVA-H, VK1, JK1 Shepmate`s All-In - 155 p, om. Sanna Jyrävänkoski
2. FI AVA EE AVA BH VK1 TK3 All About Me Diandra JV-E RV-E - 145 p, om. Sari Kariluoto
3. FI AVA & AVA-H BH JK3 RTK1 Pähkähullun Onninpoika - 144 p, Anne Huhtanen
4. FI AVA & AVA-H Fätorpets Kamomill - 140 p, om. Sanni Wahlroos
5. Ounou Mahoton Maitotyttö - 121 p, om. Sanni Wahlroos
6. TK1 BH Kariluodon Ampuhaukka JS-O RS-O - 115 p, om. Sari Kariluoto


Vuoden paimenkoira
1. BH Snowtime´s Deputy Sheriff OTDd STDc OTDs 1st leg - 499,5 p, om. Merja Tiainen
2. BH TK1 JK3 HK3 Ardiente Caballero Eneas ATDsd OTDc - 482 p, om. Gabi Tuomi
3. BH Justus Rio Bravo OTDsd - 384,5 p, om. Merja Tiainen
4. BH RH-FE TK1 Diamond Bluff Paris Texas ATDds OTDc1stleg - 240,5 p, om. Merja Tiainen

Vuoden pk-koira
1. HK1 JK3 BH TK2 Of Gurrent Extreme Evita - 110 p, om. Mari Karpow
2. FI KVA HK3 JK3 EK1 BH Ghosteye's Full of Action - 48 p, om. Timo Rautio
3. HK3, JK3, BH Snowtime's Dusty Desert STDd & STDs first leg - 36 p, om. Kirsti Pitkänen


Vuoden pk-tulokas
1. FI TVA BH JK1 Attic Angel's Bridesmaid Skipper - 12 p, om. Mervi Sahlström


Vuoden hakukoira -kiertopalkinto
HK3, JK3, BH Snowtime's Dusty Desert STDd & STDs first leg - 9 p, om. Kirsti Pitkänen


Vuoden tokokoira
1. FI TVA Glenhouse´s Zerafina - 65 p, om. Merja Kärkkäinen
2. FI & EE TVA BH Attic Angel's Coyote She-Ra - 48,7 p, om. Veera Korhonen
3. TK1 TK2 Popotin Cabrales - 36 p, om. Katariina Salo
4. Ghosteye's Ice Fern - 31 p, om. Heidi Lukkarila
5. Puuttomantorpan Lupsakan-Lystikäs -18,5 p, om. Kirsi Vornanen
6. JK3 HK1 BH TK2 Of Gurrent Extreme Evita -17p, om. Mari Karpow
7. Ghosteye's Hardybear -11,7p ohj. Susa Rantala, om. Timo Rautio


Vuoden toko-tulokas
1. TK1 TK2 Popotin Cabrales – 36 p, om. Katariina Salo
2. Ghosteye's Ice Fern – 31 p, om. Heidi Lukkarila
3. Puuttomantorpan Lupsakan-Lystikäs – 18,5 p, om. Kirsi Vornanen
24.3.2015Australianpaimenkoirille on valmistunut 7 uutta ulkomuototuomaria.


Uudet tuomarit: Rune Fagerström, Tuula Savolainen, Tuire Okkola, Tarja Löfman, Veli-Pekka Kumpumäki, Marianne Holm sekä Maija Mäkinen.
12.10.2014Jalostustoimikuntaan on valittu Pia Hjerppe, Päivi Eerola, Sari Kariluoto, Hanna-Mari Laitala, Maarit Kandelberg-Harakka sekä Sanna Niiranen.


Hallitus toivottaa kaikki erittäin lämpimästi tervetulleiksi!
 3.9.2014

 

Hallitus tiedottaa,

JTT:n päätös rotukohtaisista erityisehdoista


Hallitus yhdessä Elli Luotolan sekä monien muiden asiaa ajavien kanssa on saanut pitkällisen projektin päätökseen ja ylpeänä esittää juuri hyväksytyn Suomen Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan päätöksen koskien ASCA-rekisteröityjen koirien rekisteröimistä FCI-rekisteriin Suomessa. Tällä päätöksellä tulee toivottavasti olemaan rodullemme monia uusia mahdollisuuksia geenipoolin laajenemisen myötä.

Hallitus kiittää lämpimästi kaikkia projektiin osallistuneita.

Australianpaimenkoirat ry:n hallituksen puolesta,

Satu Leinonen
Australianpaimenkoirat ry:n puheenjohtaja

JTT:n päätös 19.8.2014 (8/2014):
Toimikunta hyväksyy seuraavan lisäyksen australianpaimenkoiran rotukohtaisiin erityisehtoihin:
Australian Shepherd Club of America (ASCA) -rekisterissä oleva tuontikoira voidaan omistajan anomuksesta merkitä ER-rekisteriin. Koiran pitää olla tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla. ASCA-rekisteriin merkittyä ulkomaista urosta saa käyttää jalostukseen, jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin.